Редактор: e-mail: Кадър бТВВятърът на К2 вчера беше 200 км в час,

...
Редактор: e-mail: Кадър бТВВятърът на К2 вчера беше 200 км в час,
Коментари Харесай

Атанас Скатов: Вятърът на К2 е 200 км в час, чакаме го да утихне

Редактор: 

e-mail: 

Кадър бТВ

Вятърът на К2 през вчерашния ден беше 200 км в час, чакаме го да утихне, с цел да тръгнем към върха. Силният вятър е главният проблем, тъй като охлажда организма. Иначе е ясно, че температурите горе няма да паднат под минус 50 градуса.

Това сподели за бТВ Атанас Скатов, който желае да влезе в историята, като част от първата зимна експедиция, покорила втория по височина връх на планетата – висок 8611 метра.

На 1 януари се разболях, имах стомашно-чревни проблеми. На 3-ти потеглих нагоре, само че неприятното време ме принуди да се върна в базовия лагер, в който съм и в този момент. Тук в палатките спим при температури от минус 20, 30 градуса, а в Лагер 1 и Лагер 2 са още по-ниски. Изчакваме вятърът да отслабне, да утихне. 21 алпинисти сме, зимният сезон приключва на 28 февруари, тъй че има време и ще чакаме. Но най-важното е въпреки всичко да се приберем живи и здрави, сподели още Атанас Скатов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР